Ispiranje kanalizacije visokim pritiskom

Za odgušenje kanalizacije visokim pritiskom, koristimo specijana vozila i mašine na sopstveni pogon (tzv. woma) koje na izlazu daju pritisak i do 500 bara. Pri čemu za probijanje i ispiranje koristimo različite tipove mlaznica (tzv. dizni), dok za završno ispranje unutrašnjosti cevi koristimo specijalne rotirajuće mlaznice. Dužina creva kojim raspolažemo je 90 metara, uz mogućnost proširenja do čak 150 metara.


Slike odgušenja kanalizacije visokim pritiskom:

Uz pomoć raznih tipova nosača, diznu uvek držimo u centru cevi koja se odgušuje i na taj način je ispiranje cevovoda ravnomernije i efikasnije. U zavisnosti od prečnika i dužine cevovoda koji se ispira ali i od tipa zagušenja osim odabira različitih tipova mlaznica u svojoj ponudi imamo i više tipova mašina sa crevima različitih prečnika. Na ovaj način možemo ispirati cevovode prečnika od dn50 do dn600 mm.


Video zapisi ponašanja i mogućnosti naših sistema za odgušenje kanalizacije visokim pritiskom:

Kao svoju prednost navodimo to što raspolažemo širokim asortimanom različitih tipova mlaznica. Kako bi mlaznice bile efikasnije za svaku vrstu začepljenja projektuju se zasebni tipovi mlaznica. Oblik, veličina, broj dizni, uglovi pod kojima su dizne umetnute kao i način na koji deluju samo su neke od karakteristika koje se uzimaju u obzir pri odabiru mlaznice. Tako na primer, mlaznice pogodne za čišćenje korenja nisu efikasne pri čišćenju peska, isto tako malznice koje služe za probijanje začepljenja nisu iste kao one koje se koriste za završno čišćenje.


Video zapisi načina rada mlaznica sa kojima raspolažemo:

U svom asortimanu posedujemo i tzv. “Root Ranger” i “Aquadrill” mlaznice, patentirane i specijalizovane za najekstremnija čišćenja kao što su čišćenje korenja, masnoće, blata, peska, itd. Ponosni smo vlasnici i jedine u Srbiji “Root Ranger Double Ended” mlaznice.

Osim klasičnog odgušenja kanalizacije visokim pritiskom postoji mogućnost ispiranja i pranja unutrašnjosti cevi toplom vodom kao i pranje uz dodavanje raznih vrsta abrazivnih sredstava za što bolje uklanjanje zapekle masnoće sa unutrašnjih zidova cevi.